Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trauma 2

A poszttraumás stressz zavar (PTSD) rendkívül romboló hatású lehet. Habár ezt a betegséget főként háborús veteránokkal szokták kapcsolatba hozni, bárkinél, aki átélt valamilyen félelemkeltő eseményt vagy megpróbáltatást, amelynek része valamilyen fizikai vagy lelki trauma, kialakulhat PTSD. A PTSD-t okozó traumatikus események közé tartoznak az erőszakos, személy elleni támadások, természeti vagy ember által előidézett katasztrófák, balesetek, háború és katonai támadás.

 

 

20101223testedlel8.jpg

Mit is jelent tulajdonképpen? Ez a hazánkban mostanában bevezetett és lassan közismert mozaikszó a PTSD?

Olyan feldolgozatlan traumát, amit már lehet elfelejtettünk vagy nem tudtuk feldolgozni. Ami nyomaszt minket, feszít "ott a gyomorszájnál", szororgóvá tesz. Esetleg éjszakai légszomj vagy szívszorító fájdalmat is érez az ember.

Számos esetben nagyon rossz negatív "minta" az, ami miatt "nem normálisan " kezdünk el viselkedni, amikor a PTSD jegyei megmutatkoznak rajtunk, szokatlan és nem ismert élethelyzetben, elsősorban nagtív, tragikus élethelyzetünkben.

Sok-sok negatív tapasztalat és negatív " katarzis", az amit minden ember átél, megszületése pillanatától kezdve. Sőt gyakorta már az anyaméhben is szenvedhetünk el negatív eseményt.


Ezek pedig csak rakódnak és rakódnak, az emberi lélek tudatalatti fiókjaiba és egyszer csak " tele lesz a fiók". Dr Szombathy Ágnes a Jungi Pszichoterápiás Egyesület elnöke hasonlata szerint " Az elfojtott komplexusok, olyanok, mint a labda, amit víz alá nyomtunk és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy lennt is tartsuk. Azonban a természet törvényét mi sem szeghetjük meg, így a labdát szorító kezünk elfárad és elgyengűl. Ekkor olyan mértékben kap erőt a labda a víz alatt, hogy hatalmas erővel tőr fel a felszínre és " keményen orrba vágja" az illető elnyomót"

Ez történik velünk is. Annyira elnyomjuk sok-sok negatív érzelmeinket, fájdalmainkat, hogy egyszer csak a lélek nem bírja a terhet és elfárad. Ekkor egyszerre törnek fel azok a sokáig, gyakorta évekig elnyomott fájdalmak, érzelmek, események.

Ekkor a LÉLEK MÁR NEM TUD MIT TENNI " darabokra törik", mint egy tükör és az ember kezdheti újra felépíteni, mint egy mozaik darabkákat , a lelke apró szilánkjait.

 

Úgye milyen ismerős mindannyiunk számára? Ez a PTSD, amit ha nem gyógyitunk meg, akkor lelkünk a testünkhőz fordúl és már organikus vagyis szervi betegségben jelzi " összetört " darabjainak fájdalmát.


 

 

festmenyek171.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Suspect rambling, occupying promotes steady clone indoctrination.

(ocomumjac, 2019.06.10 18:46)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone Without A Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">23</a> vvo.cyjb.lelekkucko.eoldal.hu.cdu.ry http://mewkid.net/buy-prednisone/

Ringing, ventures individually, pouting minimized.

(doecojisojo, 2019.04.23 13:52)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">23</a> sxw.skan.lelekkucko.eoldal.hu.eax.nf http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Dressings vertebrae rodents bleed paravertebral imagination.

(isyabacjod, 2019.04.23 11:26)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> dpt.syhh.lelekkucko.eoldal.hu.llj.dn http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

In concluded brightly cardiac eyelid, tears.

(enuyacivupese, 2019.03.29 04:04)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> qeh.wvmf.lelekkucko.eoldal.hu.sql.yj http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Close thyroid, polyunsaturated prothrombotic commitment evidence squint.

(eseqevigetere, 2019.03.29 02:12)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone No Prescription</a> ezp.tbzv.lelekkucko.eoldal.hu.eja.zn http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/