Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megérteni a másikat..

 "" Könnyü kedvesnek lenni azokhoz, akikkel nem foglalkozunk sokat:" 

De mi van azokkal akikkel nap, mint nap találkozunk, akik bántanak minket vagy mi hozunk olyan döntéseket, ami neki rossz és nem erre számított? 

Mi van akkor amikor az eszem, az értelmem megérti, hogy valaki azért tesz ellened rosszat, mert te is ártottál neki, még akkor is ha nem tehettél mást? 

Miért nem tudunk és tudok neki, és nekik tiszta szívből megbocsájtani, holott meg kellene, hiszen ezt kéri minden hivő " Bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek."

És valóban megtudunk bocsájtani? Miért nem megy ez az embereknek? Hiába igyekszem én is, hogy elengedjem az ellenem tett rosszat, még sem sikerül?

 Art 43 Art 43 Art 43 Art 40

Ilyenkor rossz ember lennék vagy hálatlan vagy csak érzéketlen?

Azt hiszem talán egyik sem, csak ember vagyok, aki birtokolja a jót és rosszat , a békét és a haragot. CSAK EMBER vAGYok, aki ugyan olyan bünős és vétkező, mint az aki ártott nekem vagy bántott engem.

 

Csak ember vagyok és nem alturisztikus, mint Cirenei Simon vagy az Irgalmas Szamaritánus. Csak egy olyan lélek vagyok, aki szeretne megbocsájtani és elengedni a bennem élő sérelmet de nem megy.

Mint ahogy az is kevés,  ha mi magunk vétkezünk a másik ember ellen,  és gyónással próbáljuk CSAK feloldani, 

az kevés , TUDNI KELL BOCSÁNATOT KÉRNI, tudni kell oda menni és megkérdezni, hogy tehetném jóvá. 

De miért várom és várjuk el bárkitől is, hogy megbocsásson ha mi sem tudunk öszintén megbocsájtani?::.....

 

 

 Snake snake

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.