Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélekösvényein

          ezo-001

   A legnehezebb feladat talán amikor eljutunk odáig, hogy el kell indulnunk "belső utainkon"  és meg kell küzdenünk saját fantomjainkkal, elfeledett bánatainkkal.

 

            A méltán híres " Számkivetett " című filmben Tom Hanks, aki egy túlélőt alakít szintén megmutatja, hogy milyen is az amikor hirtelen egyedűl maradva, távol  minden szocializációs környezettől.

cinema-001

         Az első pillanatakban, amikor mi is elindulunk az önismeret útján még vágyunk arra, hogy valaki mellettünk legyen.

        A filmben egy labda volt a szereplő társa, akihez beszélt.

       Csak úgy mint az állatok, az emberek sem szeretnek és ha nem muszály nem képesek egyedűl maradni.

Az " Én a robot " című filmben szintén felötlik, hogy ha a robotokat egy sötéthelyre zárják vagy nem megszokott  konfliktushelyzetbe kerülnek, keresik egymás társaságát.

     Így van ezzel minden ember, csak ahogy a születéskor is egyedűl kínlódsz meg az életbenmaradásért, a halálodat  és a félelmeidet is egyedűl kell megéljed.

   Az önismeret szintén egyfajta egyedüllétet kíván, hiszen nem vihetsz magaddal semmit és senkit a lelked ösvényeiben. Az ott átélt és letapadt fantomokkal neked és csak neked kell megküzdeni.

 A Számkivetett film szereplője is megtanult egységes egész lenni, megtanulta, hogy nem minden az anyagi, a pénz és jólét utáni küzdelem, hiszen egy másodperc törtrésze alatt  mindent elveszíthetsz.

 Csak az a tied, amit nehéz és verejtékes munkával megtanulsz befogadni. Csak arra építhetsz és segíthet túlélni az élet rögös útvesztőjét.

 felho-000.jpg

  Ezért nagyon fontos lenne, hogy oda figyeljünk a lelkünkre és a másik lelkére és tiszteljük az, " élni és élni hagyni" ősi mondást, mert mit is mond HOBO ( Földes László) A csavargók könyvében? " Hiába pénz, hatalom, tudás ezt te nem értheted Júdás , ez valami más.)"....

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.