Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Győztesek győztese.

"Köszöntse minden nép 

a győztesek győztesét"

Már régóta kerestem a megoldást a személyiségünk és az Isteni képmásunk között. A Fáy Görögkatolikus Iskola lelki napján találtam meg vélelmezhetően a választ. 

Fedor Péter atya,aki a lelki napot szervezte az egyik csoport foglalkozásban Jézus születésének Máté evangéliuma szerinti asszociációs beszélgetésére ösztönzött minket. Itt hangzott el egy olyan kérdés, hogy mit jelent a "jászol" az állatok számára és a földműves emberek számára. A bizonyosságot arra, hogy ott eledelhez jut az állata. Ott az élő kenyér ( Jézus) találkozott vagyis született le a gabona félékkel teli jászolba. 

Milyen csodálatos szimbóluma van ennek.: - Tápláló szent kenyér, amihez Jézus az utolsó vacsorán testét adta a kenyérben, ami szintén gabonákból van. 

- A lecsupaszított ösztön EGO nélküliség. Hiszen ott feküdt a szalmában tehetetlenül, kiüresedve, a tiszta igazság ( ami minden gyermekre jellemző- a tabula rasa) . Hogy kellene nekünk elmennünk a misére, Isten tiszteletre, tanításra,?Kiüresítve magunkat EGO mentesen, csak a lecsupaszított lélekkel. 

- A bizonyosság a földi élet és a lélek között. Az Isteni köldökzsinór ember és Isten között ott a mindennapi kenyerünk összetevőjében földre született Isteni bizonyosság Jézus. ......Ott van benne az isteni és emberi is.....

 

 

-