Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Feltétel nélkül szeretni

A szeretet türelmes és mindig nyájas, 

és nem féltékeny arra, aki nagyobb… 
A bűnnek hozzá még árnyéka sem ér el, 
nem nagyravágyó, felfuvalkodott…

A szeretetnek soha sincs haragja: 
nem gondol rosszat, csak a jót akarja; 
sohasem rombol, mindig csak teremt 
a szeretet, mert hetvenhétszer szent.

És soha semmit sem akar magának: 
hiszen testvére néki az alázat!" ( SZT Pál Apostol levele
)

arnyek06.jpg

Nagyon nehéz ezt az igazi szerelmet megtartani és megéretni. Hiszen féltjük a másikat, akinek kitárulkozunk. Féltjük a gyöngyszemet, amit " szerelemnek" nevezünk. Az igazi szeretet ad és nem kér számon, nem hozza fel a rosszat. Ezt azonban lehetetlen szinte megtartani és betartani. 

Akkor hol is kezdődik az igazi szerelem? Talán ott, amikor saját elveinken minden kényszer nélkül változtatni tudunk. Amikor azt és olyan dolgokat, történéseket tudunk tolerálni, amit a többi léleknek nem. 

Amikor érzed, hogy stabil tudsz lenni, még akkor is ha nem minden " rózsaszínes vattacukor álom". Még akkor is, ha fáj szeretni és fáj a másik múltja. Még akkor is ha néha azt érzed kevés vagy neki. Akkor is tudj úgy szeretni, hogy az legyen jó, hogy van akit szerethetsz. 

Feltétel nélkül szeretni azt is jelenti, hogy nem adja fel önmagát egyik fél sem, de a másik érzelmeit tartja szem előtt.

Amikor úgy intézed a hivatásod, munkád, idődet, hogy tudj vele többet lenni. Amikor a másik fél szerelme,abban segít, hogy még többet és jobbat adj az embertársaidnak. 

Amikor türelmesen kivárod, amíg a másikban is megérik , hogy egy újabb szintre emelkedjen kapcsolatotok. ( ez még nekem nem megy)

Amikor azt érzed, hogy stabilitásod megtaláltad. Akkor érted el a feltételnélküli szeretetet. 

És talán erről beszélt Pál Apostol leveleiben....

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.