Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ADVENT-Karácsony-Hétköznapok..

 

 És valóban, senki és semmi nem kényszerít jobban arra minket, mint a "FOGYASZTÓ TÁRSADALMUNK", hogy minnél szebb, jobb, nagyobb ajándékot és terülj-terülj asztalkámat tegyünk az ünnep tiszteletére az emberek elé. 

Még a "megszokott" kötelezően előírt éjféli misére is elmegyünk és " szépen mosolygunk" kedves vagy kevésbé kedves ismerőseinkre. 

De belül a lélekben mi lehet? Hiszen eltellik a három nap és mindenki rohan "shoppingolni" , vásárolni, nyüzsőgni... Csak ne kelljen "meghallani " a lélekbensőjében dúló viharos sívárságot, boldogtalanságot. 

Közhely lett az ünnep, ahol nem a megnyugvás, megállás a fontos, hanem a csillogás és a  lelkiismeret megnyugatása céljából lett és vett matéria...

Hol marad a lélek,? Elmúllnak a kényszeredett ünnepi napok, és egy évre letudtuk a "léleknyugtató"  lelkizést és templomi képmutatást...

Aztán hogyan tovább? A bennünk élő és elfeledett mélyénünk , valódi értékünk , ismét lenyomva, eldugva tölti mindennapjait. 

Talán közhely, de az  igazi ünnep, amikor együtt lehetsz a szeretet -lelkekkel, jókedvűen, vidáman..A karácsonyi ünnepet nem csak az év két napján lehet így megélni és átélni, de a szürke hétköznapok során is..