Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kereszt

Nem ismered az én szimbólum rendszeremet és én sem értem néha a tiedet, de igyekszem figyelembe venni, hogy Te is ember vagy Téged is "anya szült" e világra. Az, hogy az Én ,vagy esetleg mások , és másik sikere Rád keserű szájízzel hat, sem az Én, sem mások hibája. Talán Te vagy most éppen abban a lelkiállapotban, hogy fájdalmaid, kudarcaid, meggyötörtek, lelkileg " nyomorékká" tettek, és ezáltal esetleg gonoszabbá tettek, mint az előtt.

2db-siraly-kiraly.jpg

Hidd el mindenkinek van SAJÁT lelki nyomora és lelki fájdalma. Ha azt látod, hogy másnak milyen könnyű a keresztje, és mert kivűlre "mosolyog", belűl meg lehet százsebből vérzik, vagy kínok és fájdalmak között fekszik le éjszakára, vagy már a rémálmok és a tehetetlenség kínja emészti fel lassan, fokozatosan, még tud mosolyogni. A benne lévő kínokat Neki, és csak Neki kell megvívni,mint minden egyes léleknek, aki leszületett a Földre.

Nem tudhatod, tudhatom, hogy számára és számomra is egy szó, mit hoz elő, mit vesz ki emlékeim "piciny" dobozából, amihez Nekem vagy Neked más-más emléked, mintád kötődik.

 

Ezért figyelj szavaidra, mint ahogy én is megpróbálok a sajátoméra figyelni, hogy azzal ne sértsek fel egy "lassan" behegedő sebet, amivel megtanultam és megtanultál Te is, és mindenki aki lélegzik és él ,tovább vándorolni az életútján.

Nézd meg jól a II stációt, látszólag Jézus is magasba tartja a keresztjét, mintha annyira könnyű és egyszerű lenne. Nézd és figyeld, hogy miért is tartja magasba a kezét? Mert olyan könnyű a kereszt? Vagy mert olyan tehetetlen már, mint emberi test? Nézőpont kérdése, hogy ki minek is akarja látni. Egy azonban biztos és világos, mindenki saját maga kell vigye minden keresztjét, amit születése pillanatában magára vett. Saját mintáját, életének apró rezzenéseit viszi végig a sírjáig, csak úgy, mint Jézus. Neki is nehéz volt, és Ő is félt ,és Ő is megprobáldt alkudozni Istennel. De ahogy nekünk is megvan a kereszt útunk, úgy Neki is meg volt.

bucxnxemgf.jpg

 

Tehát ne feled, ha valaki "magasba tartja " a keresztjét ,lehet, hogy túlkönnyű neki, de lehet, hogy már nagyon nehéz számára. És ekkor kezdődik a poszttraumás stressz szindróma lelki kialakulása és szomatizálódása.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.