Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Bukás

" Tud meg Jézus valami szépet akartam volna tenni érted,

tündökőlni ahogy kívánod.


Meghódítani a világot.

Tud meg Jézus csalódtam benned,  hidd el szinte semmi értelme ennek,

megingott a talaj alattad, életed a romlásnak adtad....

 

bild0086.jpg

Tudom mit mondasz véres árnyék,

egy kereszt mindenkire vár még.

Mindenki találkozik egyszer a megfeszített szeretettel."

Sillye Jenő - Kovács Gábor ( A kereszt)

 

ii.stacio.jpg

Hányszor amikor nehéz  a keresztünk és nem bírjuk a terhét, irigykedve nézzünk a másikra, akiről úgy véljük neki minden jó, szerencsés sorskönyvvel jött a világra.

De valóban így van?

 

Azt hiszem nem minden esetben. Hiszen amikor megszületünk , egy láthatatlan kersztet kapunk a hátunkra, melyet talán a köldökzsínorunk elvágásával egyidőben kerül testünkre.

És mindenki " elindul a maga útján", a neki leirt sorskönyv alapján. Néha nehezebb, néha könnyebb. Gyakorta élünk át szenvedést, fájdalmat, kudarcot.

Nem értjük miért is kell nekünk ennyit kínlódni, nélkülőzni? Holott X vagy Y tőlem sokkal gonoszabb, érzéketlenebb, és mégis minden csak " az ölébe  pottyan".

Az, hogy ő mit él át belűl lelke kicsiny zeg-zúgos részeiben , nem tudhatom én sem, és senki,  csak ö maga.

Lehet, hogy bár látszólag minden sikerűl neki, még is boldogtalanabb, mint az aki egész életében csak kínlodótt, nélkülözőtt, de megtalálta célját és motivációját, ezzel egyidőben a külédetését is  az életben.

Lehet, hogy az, aki kivűlről gonosz a szemünkben , és csak árt nekünk, ott benn a lelke mélyén, saját szerencsétlen " nyomorékká zúzott" lelkét vetíti ki ránk.

Képtelen az ilyen ember szembenézzni önmagával, önvizsgálatot tartani és segítséget elfogadni.

Egyre jobban, mint egy " kelés" nő és nő, lelke bugyrában a bosszú és a kín, elhatalmasodik rajta és egyszer csak kitőr.

Bár az akiket bántott és megalázott esetleg tönkre tett, már ettől nem lesznek boldogabbak .  Nem múllik el lelki fájdalmuk, hogy miatta kellett küzdeni és kínlódni.  Azonban megerősődve és lelkileg felvértezve, élhetik tovább napjaikat.

Az pedig, aki bántott minket, és nem nézett szembe, lelki nyomorával kínlódni fog saját KERESZTJÉNEK súlya alatt. És nem fogja érteni, hogy ha minden olyan klasz körülőtte és mindenkit sikerűlt át és eltaposnia, miért kínlódik és gyötri a boldogtalanság  rákfenéje.......

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.