Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Had legyenek ők is egyek"

 

Jn 17, 11b-19

Én már nem vagyok a világban, de Szent Atyám, tartsd meg őket a te nevedben, amelyet nekem adtál, hogy egy legyenek, mint mi. Amíg velük voltam, megtartottam őket nevedben, akiket nekem adtál. Megőriztem őket, és senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy az Írás beteljesedjék. Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Közöltem velük igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, ahogy én sem vagyok a világból. Nem azt kérem, hogy vedd el őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. "

 To tavak

 

  És mintha a XXI század embere, ezt nem értékelné. Csak az anyagiak, az egoizmus, a hiteltetlenség. Lopj, csalj, hazudj és így lesz teljes a világod. 

 Gyerekeink megszületnek és nem értik mi történik körülöttük. Családok mennek szét és a szülők nem értik meg, hogy nem a gyerekektől válltak el, hanem egymástól. 

 Vitáznak, veszekednek a gyerekeken, mint ha egy tárgy lenne, mintha egy járék figura lenne, akit lehet pótolni. 

Mese

  Szülők százai állnak azzal bosszút, hogy gyermeküket el akarják szakítani a másik szülőtől.

Ilyenkor hol marad a felelősség? Miért nem tud az ember ilyen esetben felűlkerekedni fájdalmas bosszúján?

 Holott örülnie kelle, hogy egészséges gyerekük lett, aki kettöjük alkotásaként jött  a világra,  és akiért felelősséget kell vállalni. 

 

  Hol marad ilyenkor az ész és a lélek? Hol marad az, hogy  a gyerek az első, és nem az én fájdalmam vagy boldogságom....

 

  Amikor néhány hete megkértem egy kislányt, hogy rajzolja már le nekem családját , rám nézett nagy szemekkel és teljes természeteséggel közölte " NEKEM NINCS CSALÁDOM".....

A döbbenet amit éreztem és az a mérhetetlen fájdalom, ami a kicsi leány lelkében már ott van örökre bevésve, borzasztó érzés volt.....2 évvel ezelőtt döntött úgy az anyuka, hogy külfölre viszi az apukájától a kislányt, akik 2 évig nem találkoztak....

 

 Meg kellene érteni, hogy ha egy apa , vagy egy anya  megfelelő törődést ad gyermekének, NINCS AZ A  távolság vagy  Tilalom ami kiölné EZT A SZERETETET. 

 

  ÉRTÜK IS IMÁDKOZOTT Jézus amikor megtérő imáját elmondta?:)))))))))))))))

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.