Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


" És Nektek testvéreim.."

 

 " És Nektek testvéreim,

  hogy sokszor és sokat vétkeztem.

Gondolattal, szóval, cselekedettel

és mulasztással."

 

 Ha hiszel és tudod miért küldtek vissza kétszer is a földre érteni fogod:)

Érdekes szimbólikája van ennek a katolikus imádságnak. Nektek, akik közösséget vállaltok velem és együtt tapossuk a földet, nektek mondom, hogy vétkezem. Gondolattal, szóval és cselekedettel. De ez ismét egy paradoxon, hiszen ami nekem jó, az másiknak rossz. 

Amikor engem elhagynak vagy én hagyok el, akkor akit elhagyok vagy elhagynak, nekem rossz és fáj, de neki akiért elhagyta a másikat vagy a régi életét, annak jó és boldogságban tellnek percei. 

 

  Igen, valóban vétkezünk, mert emberek vagyunk. Ott van bennünk a jó és a rossz, a szeretet és gyülőlett. 

 Sátoraljaújhelyben a 2011-es éjféli misén gyermekkorom esperese Gubala Róbert a következő gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel. " Jézus azzal, hogy megszületett vállalta, hogy olyan lesz, mint mi emberek. Mindenben hasonlítani fog ránk, kivétel a bűn.." 

Ekkor döbbentem rá, hogy valóban Jézus nem engedetlen volt, amikor apjának segítsége helyett elment  a templomba tanítani. Nem engedetlen volt Jézus, hanem megmutatta a szabad akarat és a döntés lehetőségét, ami nekünk EMBEREKNEK a kezében van. 

 

 Megmutatta, hogy hoznunk kell döntéseket, amit szabad akaratunkból teszük, vállalva minden következményeit, legyen az jó vagy rossz. 

 És igen bármit döntünk , az valakinek jó és másnak rossz, de nekünk kell dönteni és elő venni kicsit az egonkat. 

 

 És valóban Nektek testvéreim ismerem el, hogy én is, és mindenki aki világra született vétkezik és vét, de ezt is szabadakaratából teszi. 

 Jézus példája arra is megtanított, hogy hozzunk döntéseket, még akkor is ha annak következményei kihatnak a lelkekre.

 

 

És bebizonyosodik, hogy a " pillangó effektus" létezik. 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.